Het verdelen van het pensioen na scheiding is vaak heel complex. Er zijn verschillende soorten pensioenen met allemaal verschillende regels. Wij bespreken met jullie de opties en wat dat voor jullie betekent. Dit gaat over zowel ouderdomspensioen als nabestaandenpensioen. Je inkomen na pensioendatum hangt voor een groot deel af van de pensioenafspraken bij scheiding. Wij kennen alle wettelijke mogelijkheden. De wetgeving over pensioenen verandert regelmatig, jullie opties wijzigen daardoor ook. Nu is wettelijke verevening nog de standaard wijze om pensioen te verdelen.

Pensioen is soms ver weg, toch regelen we het tijdens de scheiding al vast goed.

Verevening heeft voor- en nadelen die met name afhankelijk zijn van het leeftijdsverschil en het nabestaandenpensioen. De conversie van pensioenen wordt (mogelijk) de standaard. Conversie is in veel gevallen een goed idee maar zeker niet altijd. Wij helpen jullie de juiste keuze te maken zodat het nu goed geregeld is voor later. 

 

Als je naast pensioen via en werkgever ook, PEB, koopsommen, lijfrenten of andere oude dagsvoorzieningen heeft bespreken wij hoe jullie deze het beste kunt verdelen.

 

Jullie inkomen na pensioendatum wordt tijdens de scheiding al goed geregeld.

Het Scheidingscollectief is gevestigd in:

Eindhoven

Noord Brabantlaan 303

5657 GB Eindhoven

06 - 1736 4120

jong@hetscheidingscollectief.nl

Den Bosch

Vughterweg 1

5211 CH 's-Hertogenbosch

06 - 4305 2400

hermus@hetscheidingscollectief.nl

Tilburg

Groenstraat 139 - 155

5021 LL Tilburg

06 - 1736 4120

jong@hetscheidingscollectief.nl

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Instagram