top of page

Pensioen

Bereken Besparingen

Pensioen is soms ver weg, toch regelen we het tijdens de scheiding al vast goed.

 

Het verdelen van het pensioen na scheiding is vaak heel complex. Er zijn verschillende soorten pensioenen met allemaal verschillende regels. Wij bespreken met jullie de opties en wat dat voor jullie betekent. Dit gaat over zowel ouderdomspensioen als nabestaandenpensioen. Je inkomen na pensioendatum hangt voor een groot deel af van de pensioenafspraken bij scheiding. Wij kennen alle wettelijke mogelijkheden. De wetgeving over pensioenen verandert regelmatig, jullie opties wijzigen daardoor ook. Nu is wettelijke verevening nog de standaard wijze om pensioen te verdelen.

Verevening heeft voor- en nadelen die met name afhankelijk zijn van het leeftijdsverschil en het nabestaandenpensioen. De conversie van pensioenen wordt (mogelijk) de standaard. Conversie is in veel gevallen een goed idee maar zeker niet altijd. Wij helpen jullie de juiste keuze te maken zodat het nu goed geregeld is voor later. 

 

Als je naast pensioen via en werkgever ook, PEB, koopsommen, lijfrenten of andere oude dagsvoorzieningen heeft bespreken wij hoe jullie deze het beste kunt verdelen.

 

Jullie inkomen na pensioendatum wordt tijdens de scheiding al goed geregeld.

bottom of page