Bij een scheiding veranderen veel fiscale regelingen zoals ficaal partnerschap, hypotheekrente aftrek en toeslagen. 

Je denkt bij een scheiding wellicht niet direct aan fiscale zaken. Toch verandert er veel als jullie uit elkaar gaan. In het jaar van scheiding ben je vaak nog een deel van het jaar fiscaal partner maar daarna niet meer. Dat betekent dat de belastingaangifte over het scheidingsjaar anders is dan de jaren ervoor en erna. 

 

Ook heeft de overheid allerlei fiscale regelingen voor gescheiden ouders zoals kindgebondenbudget met alleenstaande ouderkop en inkomenshankelijke combinatiekorting voor beide ouders. Dit zijn welkome inkomensondersteuningen. Wij de berekenen altijd jullie beider voordeel en bespreken de optimale fiscale regelingen voor jullie situatie.

Bij de verdeling van aanmerkelijk belang aandelen kan gebruik gemaakt worden van fiscale voorzieningen waardoor nu geen belasting betaald hoeft te worden. Deze regeling heeft enkele voorwaarden maar kan vaak goed benut worden.

Wij hebben alle fiscale kennis in huis om jullie goed te informeren. Ook werken we nauw samen met accountants en de belastingdienst. Wil je meer weten wat er voor jullie verandert en waar je fiscaal voordeel kunt aanvragen neem dan contact met ons op.

Fiscaal geoptimaliseerde afspraken leveren geld op!

Het Scheidingscollectief is gevestigd in:

Eindhoven

Noord Brabantlaan 303

5657 GB Eindhoven

06 - 1736 4120

jong@hetscheidingscollectief.nl

Den Bosch

Vughterweg 1

5211 CH 's-Hertogenbosch

06 - 4305 2400

hermus@hetscheidingscollectief.nl

Tilburg

Groenstraat 139 - 155

5021 LL Tilburg

06 - 1736 4120

jong@hetscheidingscollectief.nl

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Instagram