top of page

Alimentatie

gerechtigheid

Kinderalimentatie

Als je gescheiden gaat wonen moeten afspraken gemaakt worden over de verdeling van de kosten van de kinderen. De kosten van de kinderen kunnen via kinderalimentatie of via een kinderrekening worden betaald. Het kost ieder van de ouders evenveel, daarvoor maakt het niet uit welke optie jullie kiezen. De route van het geld is alleen anders. Bij kinderalimentatie betaalt de ene ouder aan de andere ouder een bedrag. De ontvangende ouder is vervolgens verantwoordelijk voor de betaling van een lijstje kosten. Bij een kinderrekening storten ouders geld op een gezamenlijke kinderrekening. De taken om bepaalde kosten te betalen van de kinderrekening worden dan vaak verdeeld. Als alleenstaande ouder

verandert er veel op fiscaal gebied. Wij berekenen met jullie hoeveel je moet bijdragen aan de kosten van de kinderen en wat de fiscale voordelen kunnen zijn.

Partneralimentatie

Wij berekenen aan de hand van de wettelijke regels ook de behoefte en draagkracht voor partneralimentatie. De bepaling van het inkomen is daarbij van groot belang. Niet alleen vast inkomen maar ook periodieke inkomsten zoals bonussen behoren tot het inkomen. De afspraken die jullie met elkaar maken over partneralimentatie is altijd maatwerk. De duur van partneralimentatie is verkort en partijen kiezen vaker voor de afkoop van partneralimentatie. Met onze begeleiding weten jullie precies wat in jullie situatie raadzaam en haalbaar is.

 

Wij berekenen in alle gevallen uw inkomen na uw scheiding.

bottom of page