Een goed ouderschapsplan; omdat je altijd samen ouders blijft.

 

Ga je scheiden en hebben jullie minderjarige kinderen? Dan zijn jullie verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In dit plan zijn alle afspraken over de zorgregeling, vakanties, feestdagen, gezag en kosten (kinderalimentatie) opgenomen. Het ouderschapsplan moet goed bij ouders en kinderen passen.

 

Wij helpen jullie een ouderschapsplan te maken door met jullie alle belangrijke onderwerpen te bespreken. Hierbij zijn de belangen van uw kinderen het uitgangspunt. Kinderen in een scheiding verdienen die zorg. Een ouderschapsplan is soms een puzzel, maar biedt uiteindelijk duidelijkheid en rust voor julie en jullie kinderen.

Kinderen moeten, passend bij hun leeftijd en ontwikkeling betrokken worden bij het ouderschapsplan. Jullie kennen je kinderen als geen ander en kunnen met de kinderen bespreken wat zij graag willen. Daarmaast kan (op verzoek) tijdens KIES en in individuele kindgesprekken met jullie kinderen besproken worden wat zij belangrijk vinden. Hierdoor worden de kinderen direct en inhoudelijk bij het ouderschapsplan betrokken. Ook is er hulp voor de kinderen na de scheiding. 

Willen jullie graag een goed ouderschapsplan en hebben jullie daar begeleiding bij nodig? Neem gerust contact met ons

op. Wij weten precies wat jullie op kunnen nemen in het ouderschapsplan en helpen jullie daar graag mee.

 

Een ouderschapsplan is maatwerk en bevat alle afspraken over jullie kinderen.