Scheidingsconvenant

Begeleiding van A tot Z of hulp op maat.

Wanneer jullie gaan scheiden spelen er naast emotionele verwerking nog een aantal andere zaken:

juridisch, fiscaal en financieel. Wij helpen jullie samen de beste keuzes te maken.  In het convenant worden alle afspraken vastgelegd die jullie met elkaar maken over de woning, inkomen, pensioenen, inboedel, vermogen en schulden. 

Afspraken over de kinderen komen in het het ouderschapsplan. De zorgregeling, vakantie- en feestdagenregeling, de afspraken over de verdeling van de kosten van de kinderen, gezag en hoe de kinderen zijn betrokken bij het ouderschapsplan zijn verplichte onderdelen. Het ouderschapsplan kan aangevuld worden met allerhande afspraken zoals een taakverdeling en de begroting voor de kinderrekening.

Voordat jullie afspraken kunnen maken bespreken we met jullie wat alle opties zijn. Wij leggen uit wat de mogelijkheden zijn en berekenen wat de waarde is voor de verdeling van de woning, het recht op alimentatie, de verevening van de pensioenen, de waarde van (aandelen van) de onderneming en het aanwezige vemogen. Bij huwelijkse voorwaarden gaan we uit van wat julie daarin hebben afgesproken.

Tijdens het scheidingsproces zijn wij vraagbaak voor alle vragen op juridisch, fiscaal, financiëel en praktisch gebied. Als alle afspraken gemaakte zijn stellen wij een juridisch en fiscaal perfect convenant op. Ook het ouderschapsplan schrijven wij voor jullie. Daarna verzorgen wij de juridische procedure bij de rechtbank en de gemeente.

Als alle afspraken zijn gemaakt zijn wij er nog voor jullie met passende nazorg. We nemen een uitgebreide checklist met jullie door zodat jullie er zeker van zijn dat alles geregeld is.

Read More >
Een overzicht van onze specialismen en diensten.