DIENSTEN

Wanneer u gaat scheiden spelen naast de emotionele verwerking nog een groot aantal juridische, fiscale en financiële zaken.

Wij helpen u op alle gebieden de beste keuze te maken.

Scheidingsconvenant

Het scheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw ex-partner. Hierin staan alle afspraken die u tijdens de mediation met elkaar maakt. Bijvoorbeeld over de verdeling van uw inboedel en spaargeld, het huis, eventuele alimentatie en uw pensioen. Als u huwelijkse voorwaarden heeft dan wikkelen wij die met u in het convenant af. Wij stellen voor u een juridisch perfect en fiscaal geoptimaliseerd convenant op.

 

Een convenant geeft een duidelijk overzicht van alle gemaakte afspraken.

Ouderschapsplan

Gaat u scheiden en heeft u minderjarige kinderen? Dan bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In dit plan zijn alle afspraken over de zorgregeling, vakantie- en feestdagen en kinderalimentatie opgenomen. Het ouderschapsplan moet goed bij ouders en kinderen passen. Wij helpen u passende en duurzame afspraken te maken. Hierbij zijn de belangen van uw kinderen het uitgangspunt.

Een ouderschapsplan biedt duidelijkheid en rust.

Een ouderschapsplan is maatwerk en bevat alle afspraken over uw kinderen.

Fiscaal

Als u uit elkaar gaat verandert uw fiscale situatie. Goede financiële 

en juridische afspraken geven optimaal fiscaal voordeel. Dat is van belang voor de mogelijkheden voor de woning, alimentatie, verdeling zorg en kosten kinderen en vermogen. Wij berekenen uw beider voordeel.

Fiscaal geoptimaliseerde afspraken leveren geld op!

50 plus

Wanneer u op latere leeftijd besluit te scheiden, komen daar specifieke zaken bij kijken. U bent bijvoorbeeld al met pensioen of u bent al lang gehuwd. Mogelijk is dit uw tweede huwelijk. Denk  ook aan eventuele erfenissen die u heeft ontvangen of de schenkingen die u al heeft gedaan.

 

Senioren verdienen bijzondere aandacht en zorg.

Ondernemers

Jarenlange ervaring stelt ons in staat om complexe juridische, financiele en fiscale dossiers soepel en deskundig te begeleiden. Kwesties als aandelenwaardering en verdeling, aanmerkelijk belangenclaims, verrekeningen wegens huwelijkse voorwaarden, etc, zijn voor ons dagelijks werk.

Wij hebben veel ervaring met IB ondernemers en DGA's.

Alimentatie

Als u gescheiden gaat wonen moet u afspraken maken over de verdeling van de kosten van de kinderen. Ook verandert er als alleenstaand ouder veel op fiscaal gebied. Wij berekenen met u hoeveel u moet bijdragen aan de kosten van de kinderen en wat de fiscale voordelen kunnen zijn. Wij berekenen aan de hand van de wettelijke regels ook de behoefte en draagkracht voor partneralimentatie. De afspraken die u met elkaar maakt over partneralimentatie is altijd maatwerk. Met onze begeleiding weet u precies wat in uw situatie raadzaam en haalbaar is.

 

Wij berekenen in alle gevallen uw inkomen na uw scheiding.

Pensioen

Het verdelen van het pensioen na scheiding is vaak heel complex. Er zijn verschillende soorten pensioenen met allemaal verschillende regels. Wij bespreken met u de opties en wat dat voor u betekent. Dit gaat over zowel ouderdomspensioen als nabestaandenpensioen. Uw inkomen na pensioendatum hangt voor een groot deel af van uw pensioenafspraken bij scheiding. Wij kennen alle wettelijke mogelijkheden. Als u naast pensioen ook, PEB, koopsommen, lijfrenten of andere oude dagsvoorzieningen heeft bespreken wij hoe u deze het beste kunt verdelen.

 

Uw inkomen na pensioendatum wordt tijdens uw scheiding al goed geregeld.

Kantoor Eindhoven

Noord Brabantlaan 303

5657 GB Eindhoven

06 - 1736 4120

jong@hetscheidingscollectief.nl

Kantoor 's-Hertogenbosch

Vughterweg 1

5211 CH 's-Hertogenbosch

06 - 4305 2400

hermus@hetscheidingscollectief.nl

Kantoor Tilburg

Groenstraat 139 - 155

5021 LL Tilburg

06 - 1736 4120

jong@hetscheidingscollectief.nl

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Instagram